Yemek Tarifleri ( Üç Soslu Kanat )
Malzemeler:
- 1 paket Beypiliç Kanat
Pesto sos için:
- 1 yemek kaşığı pesto sosu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
- Bir tutam tuz
Acı sos için:
- 1 adet acı kırmızıbiber, çok ince kıyılmış
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hardal sos için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
Sunum dip soslar için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 adet domates
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı:
Beypiliç Kanatlara bulamak için sosları ayrı kaselerde karıştırın. Paketteki kanatları üçe ayırıp soslarına bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında, yarım saat pişirin. Bu arada batırmalık sosları hazırlayın. Bunun için süzme yoğurtla frenk soğanı ve kuru kekiği karıştırın. Rendelenmiş domatesleri, tarçını, kimyonu ve tuzu bir sos tenceresinde karıştırın. Orta ateşte, 15 dakika pişirin. Sosunuz hazırdır. Hardallı sosunuz için de labne peynirini, hardalı ve havanda ezilmiş sarımsağı karıştırın. Hardallı sosunuz hazırdır.