Yemek Tarifleri ( Pekmez Soslu Beypiliç Izgara )
Malzemeler:
- 3 adet Beypiliç Göğüs Eti
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 2 dal taze biberiye
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Pekmezi, soya sosunu, ince kıyılmış 1 dal taze biberiyeyi, sıvıyağı ve sütü bir kasede karıştırın.
Beypiliç Göğüs Etlerinin her iki yüzeyini bıçak yardımı ile yatay kesikler atın. Tavuk etlerini ızgarada iyice kızartın. Tavuk etleri kızarınca hazırladığınız sosa bulayın.
Özellikle kesikler oluşturduğunuz kısımlarına sostan sürün.
Etleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar kızartın. Fırından alın, kalan ince kıyılmış biberiyeleri serpin. Bekletmeden servis yapın.