Sağlık ve Kalite

Kesime hazırlanan tavuklar ne ile besleniyor?
Üretmiş olduğumuz yemler, ağırlıklı olarak mısır, buğday, arpa gibi hububatlar, soya fasulyesi, ayçiçeği tohumu küspesi gibi yağlı tohum küspeleri, vitaminler ve mineraller gibi insan beslenmesinde de kullanılan hammaddelerden hazırlanır. Bu yemlerin içinde gıda güvenliğini tehlikeye sokacak ürünlerin kullanılması söz konusu olamaz.
Beypiliç’te tavuk yetiştirme şartları nelerdir?
Yetiştirme süreci içerisinde hayvanın refahı konusunda pek çok önlem alınmaktadır. Bunlara; yaşına göre sıcaklık temini, ihtiyacı kadar hava temini, sıcak havalarda kümesin soğutulması, iyi ve kuru altlık sağlanması, kümesin temizlik ve dezenfeksiyonu gibi pek çok örnek gösterilebilir. Bu önlemler sadece yetiştirme dönemi ile sınırlı kalmamakta, taşıma ve kesim sırasında da devam ettirilmektedir. Beypiliç eğitim ve denetimleri ile hayvan refahını her zaman en üst seviyede tutmaktadır.
Beypiliç’te kesim İslami usullere uygun mudur ?
Piliçlerimizin kesimi tamamen İslami kurallar çerçevesinde piliçlere en az zarar verecek şekilde bayıltma yöntemi uygulanarak yapılmaktadır. Kesimlerin tamamı kasaplar tarafından el ile yapılmaktadır.
Kesimin dini vecibelere uygun yapılması konusunda her entegre tesis gereken hassasiyeti göstermektedir. Temizlik ve hijyen kurallarının ön plana çıkarılmasının nedeni, Avrupalı böyle yaptığı için değil, dinimiz bu şekilde emrettiği içindir. Bizler üretimlerimizin tamamını dini vecibeleri yerine getirerek gerçekleştiriyoruz.
Beypiliç TSE tarafından 39 İslam Ülkesinin onayı ile verilmeye başlanan “Helal Gıda Uygunluk Belgesi”ni ilk alan firmalardan biri olmuştur. Bu belge ile elle kesim yapıldığı ve tüm İslami ilkelere uyulduğu da kanıtlamış oldu.
Beypiliç’te raf ömrü ne kadardır ?
Taze ürünlerimizin raf ömrü 10 gün, MAP tabaklı taze ürünlerimizin raf ömrü 12 gün, sakatat ürünlerimizin raf ömrü 8 gün, dondurulmuş ürünlerimizin raf ömrü 1 yıl, taze ileri işlenmiş ürünlerimizin raf ömrü 30 gün ve dondurulmuş ileri işlenmiş ürünlerimizin raf ömrü 6 aydır.
Beypiliç neden hava soğutmayı tercih ediyor ?
Hava soğutma tercih edilmesinin sebebi pilicin su ile temas etmemesinden dolayı daha uzun bir raf ömrüne sahip olmasıdır. İçerisinde su bulundurmadığı için bakteri üretmez ve daha uzun süre tazeliğini korur.
Su ile soğutulmuş ürünlerde özellikle yaz aylarında ürün içinden salgılanan, rafta veya ambalajda biriken su bakteri üretir ve koku yapar. Piliç eti bozulmamasına rağmen bakteri üreten su, koku salar ve piliç etine koku sinmesine sebep olur.
Hava ile soğutulmuş piliç, su ile temas etmediği için saf rengini korur. Dıştan bakıldığında sarımtırak bir renk taşır. Fakat su ile soğutulmuş ürünler yoğun su ile temas ettiğinden dolayı saf rengini kaybedip beyaza yakın bir renk alır. Doğal beslenmiş ve hava soğutma yöntemi ile soğutulmuş bir piliç köy tavuklarında olduğu gibi açık sarı bir renk taşır.
Beypiliç’de hormon veya antibiyotik kullanılır mı ?
Beypiliç ürünlerinin hiçbirinde hormon ve antibiyotik kalıntısı yoktur. Kuruluşumuzda uygulamış olduğumuz ISO 22000:2005, BRC ve IFS Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri gereği bu tür tehlikeleri ortadan kaldıracak sistemler kurulmuştur.
Beypiliç ürünlerini nereden bulabilirim ?
Beypiliç ürünlerimizi yurt çapında yaygınlaştırdığımız bayilerimizin satış mağazalarından, bayilerimizin müşterilerinden, ulusal marketlerden ve yerel marketlerden temin edebilirsiniz.
Çölyak hastasıyım, hangi Beypiliç ürünlerini rahatlıkla tüketebilirim ?
Kanatlı hayvanlar, yedikleri yemlerden aldıkları gluten proteinini, kendi sindirim sistemlerinde amino asitlere parçalarlar ve oluşan amino asit grupları kendi aralarında birleşerek farklı protein grupları oluştururlar. Bu sebeple glutenin direk olarak ete geçmesi mümkün olmadığından üretmiş olduğumuz bütün piliç, parça ürünler ve sakatat ürünlerinin yapısında GLUTEN bulunmamaktadır.
Fakat ileri işleme ünitemizde üretilen kaplamalı ve tüketime hazır ürünlerimizin üretiminde(Piliç Nugget, Piliç Schnitzel, Piliç Cordon Bleu vb.) GLUTEN içeren katkı maddeleri(galeta unu, nişasta vb.) kullanılmaktadır.
Beypiliç ürünlerinin besin değerleri nelerdir ?
Ürün Adı Enerji (kcal/100 g) Protein(%) Karbonhidrat (%) Yağ(%)
Piliç Kadınbudu Köfte 208 10,2 16 11,3
Piliç Burger 216 12,2 13,8 11,7
Piliç Bey Kebap 180 14,3 7,9 9,4
Piliç Nugget 215 12,7 14,3 11,1
Piliç Schnitzel 216 12,7 14,1 11,5
Piliç Cordon Bleu 225 12,4 12,1 13,3
Piliç Bey Köfte 217 11 17,6 10,9
Piliç Sticks 199 14,1 11,2 10,3
Piliç Yaprak Döner 195 27,38 1,34 8,86
Kanatlı eti, protein, niasin, B6 ve B12 vitaminleri, demir, çinko ve fosfor kaynağıdır. Kanatlı eti, düşük yağ oranıyla sağlıklı diyetin ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez öğesidir.
Beyaz et neden sağlıklıdır ?
- Piliç eti sağlıklıdır, kalbinizin dostudur.
- Beyaz et, günlük protein ihtiyacınızın tümünü karşılar.
- Piliç etinde doymamış yağ oranı yüksektir.
- Piliç etinin sindirimi kolaydır. Liflerinin kısa olması nedeniyle, sindirim sorunu olan kişilere tavsiye edilen bir protein kaynağıdır.
- Piliç eti, pratik hazırlanması ve ekonomik olması nedeniyle aile bütçesine katkısından dolayı da önemli bir besin kaynağıdır.
- Protein, mineral ve vitamin açısından zengindir.
- Kırmızı ete nazaran, daha az yağ ve kalori içerir.
- Sağlıklı beslenmenizde önemli rol oynar.
- Piliç eti, B2, B6, B12 gibi vitamin ve amino asitlerle birlikte vücudumuzun gereksinim duyduğu demir ve çinko da içerir.
Soğuk zincir nedir ?
Soğuk ortamda muhafaza edilmesi gereken tavuk etinin, üretim aşamasından başlayarak sevkıyat, depolama ve tüketimine kadarki her aşamada gıda güvenliği kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan soğuk muhafaza, soğuk taşıma ve benzeri işlemlere Soğuk Zincir denir.
Beyaz et başta olmak üzere et ürünlerinin doğru koşullarda saklanması büyük önem taşımaktadır. Sağlığınız için aşağıdaki bilgileri dikkatle incelemenizi ve özenle uygulamanızı öneriyoruz.
- Taze piliç ürünlerini hemen tüketilmeyecek ise buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmalıdır.
- Taze beyaz et ürünleri son kullanma tarihine kadar (0˚C ila +4˚C de) buzdolabında saklanabilir. Son kullanma tarihinden önce dondurulursa, derin dondurucuda (-18˚C de) 1 ay boyunca saklanabilir.
- Dondurulan taze ürün, oda ısısında değil, buzdolabında çözdürülmelidir. Çözülen ürün tekrar dondurulmamalıdır.
Ürünlerin etiketlerinde yer alan saklama koşullarına uyulduğu takdirde soğuk zincirin kırılması engellenmektedir.
Sözleşmeli Yetiştiricilik koşulları nelerdir?
Beypiliç sözleşmeli yetiştiricilik sahası içinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ankara, Sakarya, Çankırı, Karabük, ve Kocaeli’nin doğu ilçeleri vardır. Öncelikle bölge veteriner hekimi kümesinize gelip kümes koşullarını inceler, uygun bulunması durumunda sizinle sözleşme yapılır. Yapılacak sözleşmede sizden Beypiliç ile çalışan iki yetiştiricinin kefil olması istenir ve sözleşme süresiz olarak yapılır. Kümesiniz civciv almak için uygun koşullara sahipse, civciv-yem, nakliye ve veteriner hizmetleri şirketimiz tarafından karşılanır ve bu hizmetler için ücret alınmaz.
Siz, bakım bedeli olarak teslim edilen canlı kg karşılığı fason bakım ücreti alırsınız.
Sözleşmeli yetiştiricilikte giderler: işçilik, elektrik, yakıt, altlık ve yükleme bedeli olacaktır.
Kümes yapımı sırasında maddi destek veya ortaklık gibi bir uygulamamız yoktur.